Пожар беше потушен от пожарникари, горски служители и доброволци. Пожарът  възникнал

...
Пожар беше потушен от пожарникари, горски служители и доброволци. Пожарът  възникнал
Коментари Харесай

Пожар изпепели гора. Изгоряха близо 2 декара

Пожар беше сподавен от пожарникари, горски чиновници и доброволци. Пожарът  зародил тази заран край Момчиловци, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Смолян и кметството. Огънят е унищожил към два декара гора.

Пламъците са обхванали гора в местността „ Келева чука “ край селото. Към екип на пожарната от Смолян, се присъединили и доброволци от селото. В Момчиловци е изпратен противопожарен автомобил, който се поддържа от локални доброволци. Причините за горския пожар се обясняват. Засега не е открито човешка неточност да е довела до възникването на случая. Дежурни екипи ще наблюдават терена денем, обливайки с вода тлеещи огнища. 
-->
Това е втори горски пожар в област Смолян през последното денонощие. Пламналата през вчерашния ден следобяд гора край пътя Смолян – Пловдив гори и през днешния ден, като огънят е обхванал над 500 декара. В преодоляването на огнената буря се включват два военни хеликоптера, екипи на пожарната, горските стопанства, доброволци. По случая е формирано досъдебно произвеждане, а хипотетичната причина за пораждане на огъня е изхвърлена неизгасена цигара, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР